EU FONDOVI - Energetski sektor

EU FONDOVI - Energetski sektor

OTVORENI NATJEČAJI: 

  • Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u energetskom sektoru


Otvoreni javni poziv „Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u energetskom sektoru" za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za sanaciju šteta nastalih potresom od 22. ožujka 2020. godine na energetskoj infrastrukturi i energetskim postrojenjima na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije.

 

Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva je 18.922.000,00 kuna


Predmet Poziva: Saniranje šteta od potresa koja je nastala na energetskoj infrastrukturi i energetskim postrojenjima, građevinama i energetskom sustavu u cjelini (električna energija, toplinska energija i prirodni plin) na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije.


Svrha (cilj) Poziva: Uspostava redovnog funkcioniranja energetske infrastrukture, energetskih postrojenja i energetskog sustava u cjelini oštećenih u potresu 22. ožujka 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije te dovođenje istih na razinu prije potresa na tehnički prihvatljiv i gospodarski opravdan način.


Prihvatljivi prijavitelji: pravne osobe koje obavljaju energetsku djelatnost distribucije električne energije, plina ili imaju koncesiju za distribuciju i opskrbu toplinske energije temeljem dozvole za obavljanje djelatnosti distribucije toplinske energije na području pogođenom potresom.


Intenzitet bespovratnih sredstava po pojedinom projektu iznosi 100 % prihvatljivih troškova.


Poziv je otvoren do 30.11.2021.  

 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se